Buitendeuren in dezelfde stijl

Er zijn verschillende soorten buitendeuren en het is natuurlijk het mooist als deze deuren allemaal in dezelfde stijl en kleur zijn. In deze blog zal ik eerst de drie verschillende typen deuren kort beschrijven en daarna de stijl mogelijkheden benoemen.

Achterdeuren

Achterdeuren zijn iets minder bepalend voor het aanzicht van uw huis dan voordeuren maar het is wel belangrijk dat deze buitendeuren ook in een fraaie stijl geplaatst worden. Deze buitendeuren kunnen als enkele deur geplaatst worden, maar ook als twee mooie openslaande terrasdeuren.

buitendeuren

Voordeuren

Een voordeur is eigenlijk wel de belangrijkste deur uit de categorie buitendeuren. Een buitendeur is het ontvangstcomité voor je gasten. Daarnaast zit een voordeur in heel veel gevallen aan de voorkant van het huis, het is dus belangrijk dat dit een fraai aanzicht is. Buitendeuren aan de voorkant van het huis kunnen in vele stijlen geplaatst worden. Heeft u een wat ouder huis, denk dan eens aan een mooie klassieke voordeur met glas in lood of een ijzeren paneel er voor. Heeft u een nieuwbouw huis of houdt u gewoon meer van een moderne stijl kies dan voor een mooie massieve houten voordeur of een voordeur met glas.

Garagedeuren

Heeft u een garage aan of naast het huis? Dan kunt u kiezen voor een houten garagedeur of voor novoferm garagedeuren. Houten garagedeuren hebben een erg fraaie look en kunnen ook uitgevoerd worden met glazen panelen. Novoferm zijn onderhoudsvrije garagedeuren die ook nog eens erg goed isoleren.

Buitendeuren matchen

Wanneer u nieuwe buitendeuren nodig heeft voor een nieuwbouw woning of de huidige buitendeuren graag wilt vervangen is het van belang om goed na te denken over de kleur en stijl. Het is het mooist als uw buitendeuren in dezelfde kleur en stijl zijn als elkaar, het huis en de kozijnen. Bij en oud huis kunnen klassieke buitendeuren erg mooi staan. Bij nieuwere huizen zijn buitendeuren met veel glas en lichte kleuren de perfecte keuze.