De voordelen van rolgordijnen

rolgordijnen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen door middel van een touw of koord kun je het rolgordijn laten zakken of omhoog trekken. Zo kun je zelf de gewenste hoogte en de lichtinval bepalen. Rolgordijnen hebben nog veel meer voordelen.

De basis vormen en voordelen

Je hebt twee basisvarianten van rolgordijnen dit zijn de lichtdoorlatende of verduisterende. Met een lichtdoorlatend rolgordijn krijg je een lichte lichtinval en met verduisterende, verduister je een ruimte in een handomdraai. Daarnaast brengt een rolgordijn de volgende voordelen met zich mee:

  • Het heeft een groot invloed op jouw interieur, je kan het een stuk gezelliger maken door de ramen wat meer aan te kleden;
  • Ze bieden je erg veel privacy, doordat je zelf de hoogte kunt afstellen bepaal je zelf in hoeverre de mensen buiten naar binnen kunnen kijken;
  • Het gebruiksgemak is een heel groot voordeel, je kunt het door middel van een touw of koord eenvoudig bedienen en;
  • Ook geven zelfs smalle rolgordijntjes een goede isolatie. In de zomer houden ze de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Zo bespaar je ook nog eens op je energierekening.
rolgordijnen

Speciale soorten, op maat gemaakt

Er zijn ook rolgordijnen voor dakvensters. Deze stoffen zijn alleen verduisterend en sluiten mooi af, dus ideaal tegen zon en lichtinval. Ze zijn beschikbaar in 8 kleuren. Het is ook mogelijk om eigen designs en prints aan te laten brengen. Zo maak je het nog gezelliger.

Een rolgordijn wordt op maat gemaakt en zal dus zo overal passen. Je kunt ze dus ook overal voor hangen en dit is erg gemakkelijk te doen, je hoeft geen kluservaring te hebben.