Hoe kies je de goede zwembad ondervloer? 

luxe-hottub

Wie wil er geen zwembad in de tuin als de dagen warm en broeierig zijn? Het maakt eigenlijk niet uit waar je woont, in of buiten Nederland. Het is altijd fijn om met de warme dagen af te kunnen koelen en wat is lekkerder dan dat te doen in je eigen tuin? Lekker in het zwembad duiken met de kinderen en/of de huisdieren. Het zwembad is vaak zo gekocht maar een zwembad ondervloer wordt vaak vergeten. Dit is toch een heel belangrijk onderdeel en moet absoluut niet vergeten worden. Omdat er bij een ondervloer ook verschillende soorten zijn, hieronder tips om de juiste aan te schaffen. 

Zorg voor een geschikte bodem voor je het zwembad neer zet

Los van de zwembad ondervloer die je moet aanschaffen als je een zwembad neer gaat zetten, moet de bodem ook geschikt zijn. Niet elke bodem is namelijk geschikt om een zwembad te plaatsen. Een ongelijke vloer of een vloer met scherpe stukjes is geen geschikte vloer. Ongeacht het gebruik van een goede ondervloer kunnen dergelijke bodems je zwembad beschadigen. Dat is zonde want dan heb je weinig pret van je aankoop.

Een ander onderdeel dat bekeken moet worden is of de bodem het zwembad met de inhoud kan dragen. Water weegt een hoop en wordt vaak onderschat. Er is dus een stevige bodem nodig om een zwembad te dragen. Afhankelijk van de grote van het zwembad is er dus een stevigere bodem nodig. Ook moet de bodem niet te ver aflopen, anders loopt water er aan één kant uit en aan de andere zijde staat er bijna geen water in. Kies de locatie dus secuur.

Het juiste type zwembad ondervloer is afhankelijk van de bodem

Zodra je duidelijk hebt waar je het zwembad gaat plaatsen dan moet je een bijpassende zwembad ondervloer en de juiste chloortabletten aanschaffen. Het maakt niet uit wat voor type zwembad je aanschaft, zorg er altijd voor dat je deze middelen aanschaft. 

Je kunt in eerste instantie een zeil als ondervloer kiezen, maar dit type is niet geschikt voor alle situaties. Een andere mogelijkheid zijn vloertegels van foam of een ondertapijt. Ook een combinatie kun je gebruiken als je bijvoorbeeld op grind het zwembad wilt plaatsen of op een terras met niet gladde tegels. Het zeil kun je het beste op een grasbodem kiezen of als extra bescherming.

Welke zwembad ondervloer is het beste?

Ondertapijt en foam tegels kun je het beste gebruiken op alle type harde bodems. Leg ze vooral ook ruimer dan je zwembad groot is om te voorkomen dat aan de zijkant een lekkage kan ontstaan. Een zwembad ondervloer is er namelijk voor je zwembad en dat is vaak meer dan de bodem, maar ook een stukje zijkant. Daarbij loopt het ook lekkerder als je het zwembad in en uitstapt en als je van een zanderige tegel zo je zwembad in stapt, neem je dat ook mee. Dan is het lekkerder als je eerst op een foam tegel staat bijvoorbeeld. Beoordeel dus goed de bodem en schaf dan ook een zwembad ondervloer aan.