Pimp je studentenkamer met deze 3 kamerplaten

Op kamers wonen is ontzettend leuk wanneer je studeert. Alleen vaak zijn studentenkamers kaal en is er niet veel tijd besteed aan het opleuken van de ruimte. Wanneer je echter veel tijd in je kamer besteedt om te studeren of om gewoon een serie te kijken, is het wel zo fijn als je kamer een aangename plek is. Die aangename plek creëer je met gemak door middel van kamerplanten. In dit artikel noemen we drie planten, die zelfs drukke studenten kunnen verzorgen. 

Kamerplant Nr. 1: Aloë vera 

Je herkent de Aloë vera vast van verschillende huidcrèmes en misschien heb je een drankje geproefd waar dit plantje in verwerkt zit. Ondanks de verzorgende kenmerken die de plant zelf heeft, hoef jij er amper naar om te kijken. De Aloë vera is namelijk een vetplant en die hoef je maar eens in de zoveel weken water te geven. De kamerplant mag je in de zon zetten of voor een deel in de schaduw. Daarnaast kun je elke 3 weken even aan de aarde voelen om te bepalen of de plant wat water nodig heeft. Wanneer de puntjes van de plant donker verkleuren, mag je hem wat vaker water geven. 

Kamerplant Nr. 2: Kuiskruid

Kuiskruid komt in heel veel verschillende vormen, maar is net als de Aloë vera een vetplant. Daardoor zijn alle soorten gemakkelijk in onderhoud. Ze hoeven maar zo ongeveer elke 3 weken een beetje water en verder hebben ze weinig zorg nodig. Zoek kamerplanten online en kies het kuiskruid dat jij mooi vindt. Je kunt er ook een paar nemen om je studentenkamer te pimpen waardoor het een aangenamere plek wordt. 

Kamerplant Nr. 3: Monstera 

In de volksmond noem je de Monstera een ‘Gatenplant’. Dit is een wat grotere variant die je op de grond kunt plaatsen in een leuke plantenpot. Het is ook leuk om deze plant op een krukje te plaatsen. Zo kun je meteen nog meer kleur aanbrengen aan je studentenkamer. Naast een leuk uiterlijk heeft deze kamerplant luchtzuiverende kwaliteiten. 

Wanneer het aankomt op de verzorging van de plant, is dat niet veel werk. Af en toe water geven en een plek in de schaduw doet de plant geen schade. Het is een sterke kamerplant die niet snel dood zal gaan. Perfect voor een drukke student. 

Kamerplanten zonder verzorging

Wanneer je nou echt geen groene vingers hebt, zijn er ook voor jou kamerplanten online te vinden. Denk eens aan mooie kunstplanten. Een mooie kunstplant kost iets meer dan een gewone kamerplant, maar wanneer je meerdere planten per jaar moet kopen omdat ze doodgaan, ben je alsnog goedkoper uit met een kunstplant. Daarnaast hoef je je nooit zorgen te maken over je plant wanneer je op reis gaat. Je hebt er geen omkijken naar en je studentenkamer ziet er altijd gezellig uit. 

Ook voor op kantoor

Kunstplanten zijn ook ideaal als kantoorplanten. Kantoorplanten worden namelijk vaak vergeten en het is niet professioneel wanneer er een klant langskomt en alle planten zijn dood. Door kunstplanten aan te schaffen hoeven er geen onhandige roosters gemaakt te worden voor wie er aan de beurt is om, de plant te verzorgen. Ideaal voor studenten en op kantoren.