Sedum en zonnepanelen groene combinatie

9 groendak

Je huis verduurzamen kun je tegenwoordig op veel verschillende manieren doen. Wellicht heb jij al het nodige ondernomen om je huis nog duurzamer te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van een warmtepomp of het aanleggen van zonnepanelen op het dak. Wist je dat het aanleggen van zonnepanelen op het dak een perfecte combinatie is met de aanleg van een sedumdak. Om dat te begrijpen zal er eerst uitgelegd worden wat een sedumdak is. Een sedumdak is een dak dat bestaat uit vetplantjes. Een sedumdak aanleggen geeft je huis een groenere uitstraling maar heeft buiten dat nog veel meer voordelen. Zeker een sedumdak met zonnepanelen.

Meer opbrengst van energie

Misschien heb je dus al een tijdje zonnepanelen liggen. Het kan zo zijn dat je heel tevreden bent met de opbrengst van de zonnepanelen of dat je graag wat meer opbrengst zou zien. In beide gevallen is het natuurlijk heel fijn als je zonnepanelen meer gaan opbrengen. Dit kan middels een sedumdak. Een sedumdak, met dus de vetplantjes erin verwerkt, kan namelijk de omgevingstemperatuur verlagen. Dit maakt dat de zonnepanelen in staat zijn 25% meer zon op te nemen. Die 25% meer opnemen van zon zorgt ervoor dat zonnepanelen al snel zo een 6% meer zonne-energie opleveren. Heel gunstig dus, een sedumdak met zonnepanelen.

Samen voor groener

Een sedumdak in combinatie met zonnepanelen is dus een groene combinatie. Het zorgt er niet alleen voor dat je dak er groener uitziet. Het is dus ook nog heel erg gunstig voor de energierekening en de opbrengst van de zonnepanelen. Ook de isolerende werking van een sedumdak heeft een goede invloed op energierekening. Het isoleren van het dak is namelijk een van de beste maatregelen die je kunt nemen als je je huis wilt verduurzamen. Een sedumdak aanleggen kent dus genoeg voordelen. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden, zoals verzwaring van het dak. Schakel daarom een specialist in.