Sfeervolle en lekker ruikende boom

boom-bezorgen

Voor een zomerse sfeer in de tuin zou je de olijfwilg kunnen plaatsen. De boom is in verschillende vormen en varianten verkrijgbaar.
De boom wordt gekenmerkt door de vele bladeren en de bloemen die lekker ruiken en dus een aangename geur aan de tuin geven.
De olijfwilg heet in het Latijns ook wel de Elaeagnus ebbingei en is nu al een tijdje weer populair onder de Nederlanders. Ze worden steeds meer in tuinen geplaatst door de sfeer die de boom met zich mee brengt. 

Van veraf al te ruiken

De olijfwilg is een boom die vele kleuren kan aannemen in de bladeren.
Het blad is aan de onderkant grijs en aan de bovenkant wordt het blad grijs-groen en donkergroen.
In de tijd van oktober en november ontstaan er allemaal kleine witte bloemen. Dit zijn de bloemen die heerlijk ruiken en zorgen voor een aangename geur in de tuin. Deze geur kun je op grotere afstanden ook al ruiken, omdat de geur van de bloemen vrij sterk is.
Naast de mooie kleurrijke uitstraling van de olijfwilg, kan de boom ook nog eens goed tegen luchtverontreiniging en droogte. Dit maakt de boom een ideale klimaat plant.
Hiernaast is de boom een waardplant voor bijen.

Inpakken in de winter

Een olijfboom is matig winterhard en daarom is het verstandig om hem in de winter binnen te zetten. Mocht de olijfboom niet naar binnen kunnen, is het verstandig om de boom af te dekken met een vliesdoek.
Dit vliesdoek zou je in verschillende formaten kunnen verkrijgen om zo het geschikte vliesdoek voor de boom te hebben.
Als het begint te vriezen, kun je het vliesdoek pas plaatsen. Als het vriezen voorbij is, kun je het vliesdoek weer verwijderen. Als je het vliesdoek te lang laat zitten kan de boom stikken. Daarom is het wel belangrijk om hem direct na de vorst weer te verwijderen.