Waarom een 24 uurs stoel

zit sta bureau elektrisch

Een 24 uurs stoel heeft veel voordelen ten opzichte van een normale bureaustoel. Een 24 uur bureaustoel wordt gebruikt voor banen die 24 uren achter elkaar draaien. Denk maar eens aan een portier. Natuurlijk draait eenzelfde portier 24 uren achter elkaar, maar dat is wel een baan waar vaak 24 uur achter elkaar iemand aanwezig moet zijn. Zo worden er drie delen van gemaakt zodat 3 mensen acht uur werken. Maar wat bijvoorbeeld niet om de 8 uur wordt afgewisseld is een stoel waar de werkende persoon in moet zitten. Zo kun je je voorstellen dat een stoel waar 24 uur in gezeten wordt in plaats van 8 uur per dag, veel sneller slijt. Met een normale bureaustoel zou je dan veel vaker een nieuwe stoel moeten kopen. Daarom zijn er speciale 24 uur stoelen.

Wat is dan beter?

Een 24 uur bureaustoel heeft in eerste instantie 3 traps verstelbare poten. Iets anders typisch kenmerkend voor de stoel is dat ie vergelijkbaar is met een vrachtwagenstoel. Ook daarbij is het natuurlijk heel belangrijk dat de chauffeur in een goede houding zit, zeker bij lange afstandsritten. De stoel heeft dan ook vrijwel altijd een opblaasbare steun en tevens kan de rugleuning iets naar achteren worden gesteld om de rug wat meet rust te geven. Een 24 uur stoel is zodanig gemaakt dat die ook daadwerkelijk geschikt is om 24 uur te gebruiken.

Een betere bureaustoel

Eigenlijk zou je ook wel kunnen zeggen dat een 24 uur stoel alles heeft wat een normale bureaustoel heeft, maar dan veel beter. Zo heeft de stoel ook een verstelbare hoofdsteun. Iedereen heeft toch een ander postuur en daarom is het belangrijk dat je een stoel zodanig kunt afstellen dat die voor iedereen comfortabel kan zijn en zorgt dat hij of zij in de goede houding zit. Met een 24 uur stoel is dat mogelijk.