Waarom jij ook een nieuwe, slimme koelkast nodig hebt!

Je kunt het haast niet geloven, maar er zijn tegenwoordig koelkasten waarbij je op je smartphone kan zien of je nog eieren in je koelkast hebt staan. Dit is heel handig als je ten einde raad in de supermarkt staat. Ook kun je je groente en fruit veel langer goed houden in een koelkast met speciale vershoudzones. Wat zijn alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van koelkasten en waarom heb jij ook een slimme koelkast nodig?

Vershoudzones

Heb jij ook altijd het probleem dat je groente en fruit alweer zacht of rot is voor je het op wil eten? Dit is nu verleden tijd met een koelkast met vershoudzone. Er zijn drie types vershoudzones: een lade met instelbare luchtvochtigheid, instelbare temperatuur en een 0-gradenzone. In deze laatste lade blijft vlees of vis een stuk langer goed. Een lade met instelbare temperatuur is handiger voor het vers houden van groente en fruit. Groente en fruit blijft namelijk het langst vers bij een temperatuur van ongeveer 2 graden. De lade met instelbare luchtvochtigheid kan ook goed van pas komen bij het vers houden van je groente. Paprika’s blijven bijvoorbeeld een stuk knapperig bij een hogere luchtvochtigheid. Ook vlees en kaas behouden hun smaak dan beter. Met deze functie kun je de luchtvochtigheid van de lade aapassen aan wat er op dat moment in ligt. Hierdoor hoef je minder voedsel weg te gooien.

Bedienen met je mobiele telefoon

Stel je staat in de supermarkt en weet niet of je nog melk in de koelkast hebt staan. Dan kun je heel makkelijk met een app op je telefoon een kijkje nemen in je eigen koelkast. In de slimme, nieuwe koelkasten zit namelijk vaak een camera. Zo kun je ten alle tijden je koelkast in de gaten houden. Ook kun je bij sommige koelkasten de temperatuur aanpassen met de app op je mobiele telefoon. Ben je overtuigd? Kijk eens tussen de Black Friday deals en scoor je eigen slimme koelkast!