Welke locker met cijferslot kiezen?

Even online een zoekopdracht” locker met cijferslot” plaatsen en zal het er bol staan van de meest uiteenlopende modellen. Het is niet altijd eenvoudig om die keuze te maken. Door echter de aandacht te richten op de specificaties, zal eenvoudiger de knoop door te hakken zijn. Gaat het namelijk om een locker met cijferslot voor eigen gebruik of zal het aan derden worden verhuurd of afgestaan?

De eisen hoeven dan niet te hoog worden gesteld

Voor eigen gebruik locker met cijferslot aanschaffen biedt misschien wel de meeste mogelijkheden. Zo hoeft de kast dan niet extra beveiligd te zijn tegen inbraak. Omdat er ook meer vrijheid zal zijn bij het plaatsen, kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden uit een locker met cijferslot uit een mooie felle kleur of vervaardigd uit hout. Het is echter anders gesteld bij lockers die bestemd zijn voor commercieel gebruik. Die moeten wel bestand zijn tegen een flinke slag of stoot en zijn daarom ook zwaarder uitgevoerd. Als materiaal keuze voor zulke lockers met cijferslot wordt er daarom vaak gekozen voor metaal of massief hout. Dat zal namelijk ook wel terug te vinden in een wat hogere aanschafprijs.

Welke mate van veiligheid is gewenst?

Dat zal namelijk niet alleen afhangen van het materiaal waar de locker uit vervaardigd is, maar ook het cijferslot zelf. Wanneer die eenvoudig te forceren of kraken is, zal zo een locker niet veel nut te bieden hebben. Voor het plaatsen van locker met cijferslot in een low-risk area, zullen er geen hoge eisen gesteld hoeven te worden. Wordt de kast echter geplaatst op een plek die publiekelijk toegankelijk is en waar de locker ook steeds van gebruiker zal wisselen, dan moet er gekozen worden voor een slot van de hoogste kwaliteit. Om het beheer te vergemakkelijken, kan er ook voor een pincode slot worden gekozen.