Welke manieren bestaan er om je jas op te hangen?

stralingspaneel plafond

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad, rondslingerende jassen. Waar je ze ook vindt, het is altijd vervelend. Hoe los je dat op? Door de jassen op te hangen, maar waar en hoe kan dat eigenlijk? Van Kapstokken op maat tot opbergvakken, wij helpen je!

Kapstokken op maat voor jouw woning

Uiteraard is de meest gangbare manier om je jas op te hangen aan een kapstok, maar kapstokken vind je in verschillende soorten en maten. Van wandkapstokken tot staande kapstokken en hangende kapstokken. Zo is er dus veel om uit te kiezen. De handigste manier om alle jassen op te hangen in jouw huis is om een kapstok op maat aan te schaffen. Deze kapstokken vind je in alle bovengenoemde soorten maar zijn altijd op maat gemaakt. Zo weet je zeker dat de kapstok in jouw huis past en dat je genoeg ruimte hebt voor alle jassen in huis. 

Staande kapstokken van Colorhanger

Eén manier om je jas op te hangen in huis is aan een staande kapstok. Deze vindt je vaak in openbare ruimtes en cafés bijvoorbeeld. Deze kapstokken zijn praktisch want je kunt ze gemakkelijk verplaatsen. Ook bieden deze kapstokken vaak extra ruimte voor sjaals, tassen en meer. Echter neemt een staande kapstok vaak wel meer ruimte in dan een wandkapstok, hierdoor gaat er ruimte verloren in de ruimte waar je de kapstok plaatst. Een staande kapstok van Colorhanger is dus alleen geschikt wanneer je hier voldoende ruimte voor hebt. Wel voegt een staande kapstok vaak meer sfeer toe aan een ruimte. 

Kapstok en schoenenrek in één

Een alternatieve manier om de jassen in huis op te hangen is door het gebruik van een garderoberek. Zo’n rek biedt plaats voor schoenen en voor jassen, sjaals en meer. Een garderoberek biedt in tegenstelling tot andere kapstokken meer mogelijkheden, zo beschikken deze rekken vaak over een schoenenrek, maar geregeld ook over extra opbergvakken. Door de grote van een garderoberek kleedt het rek als bijkomende voordeel vaak de ruimte al mooi aan. Hierdoor is een garderoberek vaak een echte toevoeging als meubelstuk. Echter heb je ook voor een garderoberek zeker meer ruimte nodig dan een wandkapstok of zelfs een staande kapstok bijvoorbeeld. 

Wandkapstok of kapstokhaken

Andere manieren om je jas op te hangen zijn de vertrouwde kapstokhaken of een wandkapstok. Deze opties besparen ruimte en met losse kapstokhaken kun je speels te werk gaan. Zo kun je zelf bepalen waar de jassen opgehangen worden. Met een normale wandkapstok heb je meer structuur en vaak ook meer haken. Wel bieden wand kapstokken en kapstokhaken vaak minder mogelijkheden en ruimte voor het opbergen van andere spullen. Deze zul je dus erg anders kwijt moeten.