Bespaar kosten met spouw isolatie

Het hebben van spouw isolatie in je woning kan veel voordelen met zich meebrengen. Zowel op de korte termijn als de lange termijn zul je merken dat het een goede keuze is om de spouwmuren te isoleren. Zonder al te veel moeite kun je eenvoudig je woning isoleren en genieten van alle voordelen die deze isolatie te bieden heeft. 

Wat houdt spouw isolatie in?

Ieder modern huis maakt gebruik van spouwmuren. Een spouwmuur is een muur de bestaat uit twee losstaande muren. Deze muren staan een paar centimeter van elkaar vandaan waardoor er een kleine ruimte ontstaat tussen de twee muren. Bij spouw isolatie zal er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de twee muren gespoten worden. Hierdoor zal de spouwmuur als een isolator werken die kou tegenhoudt en warmte vasthoudt. Het isoleren van de spouwmuren is dus erg handig, daarnaast is het ook nog de goedkoopste manier om een woning te isoleren. Echter is het niet mogelijk om in iedere woning de spouwmuren te isoleren. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd beschikken niet over spouwmuren en moeten er duurdere opties gebruikt worden om de woning te isoleren.

Verschillende soorten woningen

De effecten die spouw isolatie zullen hebben kunnen per woning verschillen. Zo zal een vrijstaand huis meer isolatie nodig hebben om alle kanten van de woning te isoleren. Bij een tussenwoning zal er minder isolatie nodig zijn doordat de zijkanten door de buurwoningen al worden geïsoleerd. Dat maakt het duurder om vrijstaande woningen te isoleren en zullen de eenmalige kosten van het aanbrengen van isolatie ook hoger zijn. Bij een hoekwoning of 2-onder-1 kap woning zullen de kosten ongeveer in het midden zitten van de vrijstaande woning en tussenwoning.

Minder energieverbruik

Door de spouw isolatie zal warmte beter vastgehouden kunnen worden. Daardoor hoeft de verwarming minder hard aan te staan en kan deze ook weer uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Zonder isolatie zal de warmte snel ontsnappen uit de woning waardoor de verwarming constant aan moet staan. Een vrijstaande woning zal hier meer energie moeten verbruiken om warm te blijven dan een tussenwoning doordat bij een vrijstaande woning de warmte van alle kanten kan ontsnappen. Hierdoor zal er meer energie worden bespaard bij een vrijstaande woning wanneer er isolatie wordt aangebracht. De jaarlijkse energiekosten zullen daardoor veel meer dalen dan bij een tussenwoning.

Beter voor het milieu

Doordat er minder energie wordt gebruikt, zal er ook minder CO2 worden uitgestoten. Spouw isolatie draagt dus bij aan een betere milieu. Een tussenwoning kan met spouw isolatie jaarlijks wel 600 kilo CO2 besparen terwijl een vrijstaande woning 2400 kilo CO2 per jaar kan besparen. Je kunt je voorstellen dat dit een groot verschil in de globale CO2 uitstoot zal zijn wanneer iedereen spouwisolatie aanlegt.

Isolatie aanleggen bij een betrouwbare specialist

Wanneer je kiest om voor spouw isolatie is het wel belangrijk dat dit zorgvuldig wordt gedaan. Het is lastig om de isolatiewerk te controleren doordat het in de muur zit. Het is dus aan de specialist om dit werk goed uit te voeren. Een betrouwbare specialist die aan te raden is om de isolatie te doen is Isolatiespecialist.nl.