Haal de feestdagen in huis!

kerst tafelzeil

Hoe zorg je ervoor dat je huis helemaal klaar is voor de feestdagen? Dat de inrichting sfeer en warmte uitstraalt die echt bij de feestdagen horen. Daarom hier een paar tips waarmee je echt de feestdagen in huis haalt.

Creëer sfeer met verlichting en kaarsen

Meestal zitten we zo rond kerstmis altijd in de donkere dagen. Het duurt ’s ochtends best even voor het licht wordt en ’s avonds is het weer vroeg donker. We zijn op zoek naar sfeer, licht en warmte in deze tijd. Om de sfeer van de feestdagen in huis te halen kan je verschillende soorten verlichting aanschaffen. Hang wat leuke lichtjes voor de ramen. Zet op je akst wat mooie decoratieve lampen die echt de sfeer van de feestdagen uit stralen. Maak ook gebruik van kaarsen dat straalt ook echt sfeer en gezelligheid uit.

Bovendien heb je met de combinatie kaarsen en de zachte sfeerverlichting de grote lampen met wat feller licht niet meer nodig.

Een mooi kerst tafelzeil op de eettafel leggen

Je hoeft echt niet tot eerste kerstdag te wachten met je tafel in kerstsfeer brengen. Wil je de sfeer van de feestdagen in huis halen? Dan leg je gewoon al eerder een mooi kerst tafelzeil op de eettafel. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke kerst prints en kleuren. Dan kan je tijdens het ontbijt, lunch of diner al genieten van de kerstsfeer.

kerst tafelzeil

Groen in huis en accessoires in warme kleuren

Iets wat echt onmisbaar is om de sfeer van de feestdagen te creëren is groen in huis. Dan bedoelen we uiteraard in de vorm van mooie kerststukjes een rijkversierde kerstboom en kransen. Dat maakt het nog gezelliger en sfeervoller in huis. Om het verder helemaal af te maken kies je verder voor accessoires (zoals bijvoorbeeld de kerstboom versiering) in warme kleuren. Die helemaal bij de feestdagen en de tijd van het jaar passen. Denk ook aan kussens en een plaid op de bank in warme kleuren. Creëer een warme en gezellige en vooral feestelijke sfeer in huis.