Prachtige lederen salons maken je interieur compleet

lederen hoeksalon

Ben je op zoek naar een nieuwe bank, dan overweeg je waarschijnlijk op zijn minst een hoekbank te kopen. Meubels kopen is niet iets wat iedereen elke dag doet, er wordt altijd behoorlijk over nagedacht. Tenslotte moet je er jaren tegenaan kijken en wil je ook dat ze jaren meegaat. Kies dan voor iets wat tijdloos is, en een echte ‘eyecatcher’, zoals een lederen hoeksalon.

Sommige dingen verdienen het om het middelpunt van een woonkamer te zijn. Van die huiselijke dingen, waar als je de ruimte binnentreedt direct je ogen naartoe dwalen. De een focust zijn middelpunt op een open haard, kunstwerk of het behang, maar weet je de focus te leggen op prachtige lederen salons dan betekent dit, dat je ook werkelijk iets te bieden hebt aan je gasten die op bezoek komen.

lederen hoeksalon

Wat is een lederen hoeksalon?

Misschien het beste om te beginnen is, om te definiëren wat een lederen hoeksalon is. Het is een bank met een hoek waarvan halverwege sommige zitdelen haaks staan op de anderen. De meeste zijn L-vormig, links of rechts is dan langer of korter. Hoewel het perfect mogelijk is beide kanten even lang te hebben. Een kwestie van de gewenste maten doorgeven aan de meubelontwerper, elke maat en configuratie zal altijd mogelijk zijn.

Typisch detail bij dit soort banken is dat de rugleuning altijd wat korter is in verhouding tot het zitvlak. Luxe-uitvoeringen hebben dan ook opklapbare segmenten om de rugsteun te verlengen. Maar zoals de naam al doet vermoeden een salonbank is om te relaxen, dus lekker languit TV kijken gaat hierop uitstekend. Opvallend daarbij is de ruime zitdeel aan het eind, die vaak dienst doet bij het lekker languit liggen, om daar je voeten te ‘parkeren’.

Waarom kiezen voor lederen salon in hoekvorm?

Er zijn tal van redenen waarom mensen kiezen voor een hoekvorm. Ten eerste is het de meest efficiënte manier om een ruimte te gebruiken zonder deze vol te zetten met losse fauteuils. Een lederen salon biedt veel meer zitplaatsen zonder dat er andere stoelen nodig zijn. Een andere geweldige eigenschap is het comfort dat een hoeksalon te bieden heeft.

Waarschijnlijk is er geen ander zitmeubel die zoveel variatie biedt als het gaat om een lekkere positie aan te nemen om te relaxen. En al het andere wat we leuk vinden aan een lederen salonbank in hoekvorm, ligt aan hoe sociaal we zijn. Lekker een avondje met de hele familie bij elkaar op de hoeksalon hoort daarbij.