Hexagon tegels voor een unieke uitstraling

Ben je op zoek naar een tegel met karakter? Hexagon tegels zijn gevormd in de vorm van een honingraat en hebben dus zes vlakken. Deze bijzondere vorm creëert veel mogelijkheden in jouw woning. Deze tegels zijn over het algemeen klein van formaat, waardoor het patroon van voegen voor een leuk effect zorgt. Wanneer je eens wat ander wilt, is de hexagon tegel een bijzondere tegel die extra sfeer in jouw woning brengt. Ook brengt het extra mogelijkheden met zich mee, omdat verschillende kleuren en tinten met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo kan je zelf je creativiteit de vrije loop laten om unieke effecten te creëren!

Hexagon tegels, met recht een een veelzijdige tegel

De hexagon tegels zijn letterlijk en figuurlijk veelzijdig. De tegels staan prachtig op een badkamerwand, maar ook op de keukenvloer komen ze goed tot hun recht. Je kan er natuurlijk voor kiezen om er zowel de wand als de vloer mee te laten betegelen. Maar veel mensen kiezen er ook voor deze tegel alleen voor de wand of een vloer te gebruiken. Het kan namelijk al snel te druk ogen wanneer de tegel wordt gebruikt voor allebei, vooral wanneer voor een opvallende kleur wordt gekozen. Om te zorgen voor een evenwichtig gevoel, wissel je de tegel af met een neutrale kleur of patroon. Een natuursteenlook tegel heeft een hele natuurlijke uitstraling, wat een mooi contrast geeft met het speelse van hexagon tegels.

Geef je eigen twist aan hexagon tegels

Hexagon tegels kan je door de vele zijden in verschillende patronen leggen. Zo kan je kiezen voor een horizontale lijn, die een ruimte breder of langer kan doen lijken. Maar je kan ook voor een diagonale lijn kiezen wat een asymmetrisch effect creëert. Geef je eigen unieke twist aan deze tegel door verschillende kleuren met elkaar te combineren. Zo laat je bijvoorbeeld een leuk bloemenpatroon leggen, door een aantal tegels in een andere kleur te plaatsen op de vloer of wand. Ook kan je lijnen van verschillende tinten tegels laten leggen zodat je een vloer hebt die je niet snel ergens anders zult zien. Zo kan je deze tegels helemaal naar eigen smaak indelen.

Hexagon tegels in verschillende kleuren

Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en formaten. Zwarte en witte tegels zijn tijdloze klassiekers die het goed doen in iedere badkamer of keuken. Ook kan je kiezen voor een zachte uitstraling met pastelkleuren en effen kleuren. Wanneer je een enkele wand wil laten opvallen, kan je ook kiezen voor een exotische kleur zoals blauw, roze of groen. Of ben je gek op vrolijke prints? Dan kan je ook kiezen voor een terrazzo tegel in hexagon vorm. Deze tegel is afgeleid van de Italiaanse terrazzo tegels, die voorzien zijn van kleurrijke korrels die verwerkt zijn in cement. Deze tegels zorgen voor een levendige en retro uitstraling.

Ook zijn de tegels met marmerlook te verkrijgen. Deze tegel staat erg mooi in de keuken of badkamer en geeft een stijlvolle uitstraling.

Of wat dacht je van een betonlook in hexagon tegels? Deze tegel is te verkrijgen in verschillende grijstinten, variërend van lichtgrijs, tot een hele donkere tegel. Voor extra contrast kies je voor een lichte kleur voeg om de patronen van de tegel nog meer tot zijn recht te laten komen. Voor een lichte tegel zorg je ook voor een bijzonder effect met een donkere voeg.