Nieuw review: luxe loungebed

Mijn tweede review van vandaag in relatie tot de tuin betreft een mooi loungebed dat ik op de website van Dutch Riviera trof. Dutch Riviera is een Nederlands merk dat zich heeft toegelegd in de ontwikkeling van bijzonder originele tuinbedden en -banken. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit van de loungesets die zij bieden en de mogelijkheden die er via deze firma zijn.

Loungesets in stijl

lb30Een van de zaken waar ik vandaag verder op in zou willen gaan betreft de mogelijkheid tot het ontwerpen van je eigen design op het bed. Als voorbeeld hier een bank en enkele hockers die volledig gepersonaliseerd zijn en daaraan is dus gelijk te zien wat een kwaliteit er in de stof is. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de hocker met daarop de print van een boomstam – het is toch werkelijk bijna niet van echt te onderscheiden? Ben je bijvoorbeeld zelf ontwerper, dan is het ongelooflijk aantrekkelijk om je eigen print te kunnen laten afdrukken op een loungebed. Wie kan er nu vertellen dat hij of zij een zelfontworpen tuinset in de achtertuin heeft staan? Originaliteit gegarandeerd!

Verder is er een keur aan loungebedden te verkrijgen via het merk en zal ik er hieronder twee bespreken. Deze selectie is voortgekomen uit mijn eigen interesse, omdat deze modellen mij in ’t bijzonder aanspreken – en ik overweeg een van de twee aan te schaffen voor in mijn tuin. 

lb33

Bovenstaande modellen zijn echt rechttoe rechtaan en dat is mijn stijl, daar houd ik wel van. Zoals te zien kun je er allerhande kussens bij bestellen. De achterste hoofdsteunen zijn zeer handig voor het echte loungen. Kijk ook eens naar de diepbruine kleur en de gladde stof.

lb37

Bovenstaande stoelen zijn al minder basic dan het vorige voorbeeld en hebben een vaste, geïncorporeerde rugleuning. Toch zie je dat het een echte sofa is. Hier is de kleurencombinatie weer heel anders en is gekozen voor een strak zwart/wit. Zoals je ziet is het verlengstuk van de hockers optioneel maar wel écht een toevoeging.