Rolluiken vs screens

Wat is de beste zonwering? Rolluiken vs screens

Bent u op zoek naar geschikte zonwering voor uw woning? Dan heeft u vast al wel gemerkt dat er oneindig veel keuze is. Zo zijn er verschillende typen zonwering. Elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit blog behandelen we rolluiken vs screens. Rolluiken en screens zijn in veel opzichten met elkaar te vergelijken, maar hebben toch verschillende eigenschappen. Welke dat zijn? En wat de beste zonwering is? Dat leest u hier.

Rolluiken

Rolluiken zijn een multifunctionele zonwering. Ze zijn isolerend, inbraakwerend en geluidswerend. En natuurlijk zonwerend. Hierdoor houdt u uw woning in de zomer lekker koel. En door de isolerende werking houdt u in de winter de warmte juist binnen. Rolluiken sluiten uw ramen volledig af. Hierdoor heeft u meer privacy en kunt u het lekker donker maken in huis. Voor mensen die overdag moeten slapen, kan dit handig zijn. Het nadeel van rolluiken is echter wel dat u ook niet meer naar buiten kunt kijken. Maar rolluiken laten plaatsen levert u vooral veel voordelen op.

De functie van screens

Rolluiken vs screens. De voor- en nadelen van rolluiken hebben we benoemd, nu zijn de screens aan de beurt, nu de screens. Deze hebben als doel om de zon te weren uit de woning, net als bij rolluiken. Alleen wie screens heeft, kan zelf wel naar buiten blijven kijken. Maar andere mensen niet naar binnen! Screens voorkomen dus inkijk, waardoor u meer privacy heeft. Een andere functie van screens is dat ze uw woning tijdens warme dagen koel houden. Het doek reflecteert namelijk de zonnestralen, waardoor de ramen niet opwarmen en uw woning van binnen lekker koel blijft. Helaas zitten er ook aan screens nadelen. Zo zijn ze niet isolerend en niet inbraakwerend.

Welke zonwering kiest u?

Welke zonwering het meest geschikt is voor uw situatie, hangt af van uw persoonlijke wensen. Zowel rolluiken als screens hebben voor- en nadelen. Het is maar net wat u belangrijk vindt. Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier om naar het overzicht te gaan.