Waar haal je wooninspiratie in 2021 vandaan?

Het is een feit dat wooninspiratie vinden tegenwoordig totaal anders is dan vroeger. Waarbij je vroeger in magazines keek, ga je nu naar social media. Instagram en Pinterest zijn de meest populaire kanalen hiervoor. Gaan de trends in interieurinrichting tegenwoordig ook sneller? Het interieur is een zeer belangrijk onderdeel geworden voor je leven. Vandaar dat veel mensen kiezen om een meubelset te kopen, zo past alles goed bij elkaar. Wil je meer geld uitgeven? Dan is een interieuradviseur inschakelen de beste oplossing. Wanneer je op Funda rondkijkt zie je dat een mooi interieur de verkoopkansen én de prijs sterk beïnvloedt.

Wooninspiratie opdoen én kopen

Tegenwoordig is het hele proces van meubels bekijken op Instagram en Pinterest en de aankoop doen geïntegreerd in elkaar. Je kan op internet de mooiste wooninspiratie, interieurs en meubels vinden met gemakkelijk een link eronder van wat je precies ziet en waar je het kan kopen. Ook de prijzen zijn tegenwoordig lager dan ooit. Hierbij is Pinterest handig om te zoeken, aangezien Instagram geen handige zoekfunctie heeft. Ook het opslaan van je favorieten is met Pinterest vele malen makkelijker. Maar sluit Insta niet uit, want je kan door kanalen te volgen van interieuradviseurs en influencers op de hoogte blijven van trends.

Voor mooie meubels betaal je al lang niet meer de hoofdprijs. 

Als je een origineel interieur wilt, iets eigens dat echt bij jou past dan doe je er goed aan wooninspiratie op te doen met behulp van online en offline bronnen. Dus, wat zijn de top drie inspiratiebronnen om jouw interieur mee in te richten? Twee weet je al: Pinterest en Instagram, maar de derde moet je niet vergeten. Antiekwinkels en rommelmarkten. Want hoewel je online voor een zeer betaalbare prijs de mooie meubels en accessoires kan vinden én kopen, kun je een uniek interieur samenstellen. Juist door de combinatie te maken van prachtige meubels met vintage items geef je originaliteit en karakter aan jouw interieur.

Waarom zou je zoveel moeite in je interieur stoppen?

Het is je misschien moeilijk voor te stellen waarom mensen zoveel moeite doen om hun interieur in te richten. Iedereen begint met een simpel interieur, vaak van meubels die je via via gekregen hebt. Maar langzaamaan wordt je huis steeds mooier aan de hand van de wooninspiratie die ze opdoen. Als je eenmaal dat gevoel ervaren hebt, van je thuis voelen in je eigen huis, wil je dat alleen maar meer voelen. Iedere kamer in je huis wil je optimaliseren en daarvoor zoek je een dagelijkse dosis wooninspiratie. Je richt je huis niet in een keer in, de meeste mensen gaan steeds een stapje verder tot ze dat perfecte interieur hebben. Z’n huis waarvan je denkt wanneer je binnenkomt: wauw, zo wil ik ook graag wonen.

Klussen en bouwen

Je huis inrichten kan verder gaan dan alleen de meubels. Durf verder te kijken en durf te dromen! Je kan met deze veelvoorkomende klussen je woning compleet veranderen. Een nieuwe keuken, nieuwe badkamer of aanbouw mogen wel wat meer kosten, maar nieuwe deuren of het aanbrengen van dakramen geeft je huis ook een totaal nieuwe look. Een timmerman kan van prachtige houten panelen een inbouwkast maken en een schilder kan met een likje verf je huis een nieuwe look geven. Kijk ook eens online én offline en doe wooninspiratie op voor jouw huis. Of maak een afspraak voor gratis interieuradvies!