Een betonnen gietvloer

gietvloer beton

Na lang wikken en wegen heb je besloten dat je een gietvloer wil. Deze heeft namelijk vele voordelen en gaat lang mee. Zo is hij bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk, slijtvast en waterdicht. Met een gezin is het handig dat de vloer geluiddempend is. Zo kun je rustig borrelen met vrienden terwijl je kinderen in de aangrenzende speelkamer spelen. Heb je een bedrijfsruimte? Ook dan is een gietvloer beton ideaal. 

gietvloer beton

Woonbeton

Een betonnen gietvloer noemen we ook wel woonbeton. Het zorgt voor een ruimtelijk effect. Woonbeton is zo’n 3 tot 4 millimeter dik en gemaakt van cement, pigment, water en mineralen. Hierdoor is het volledig duurzaam. Ideaal als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan of bijvoorbeeld een  onderneming hebt waar duurzaamheid centraal staat.  

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen woonbeton en een gietvloer. Het verschil zit hem vooral in dikte en materiaal. Waar een gietvloer bestaat uit epoxy of polyurethaan, bestaat woonbeton voor het grootste deel uit cement. Daarnaast is woonbeton een stuk dikker dan een gietvloer. 

Woonbeton zou kunnen beschadigen. Een tip om jouw woonbeton mooi te houden is het gebruiken van een deurmat. Deze vangt  zand en ander vuil op wat je vloer zou kunnen beschadigen als je het mee naar binnen neemt. Daarnaast raden wij aan om viltje re gebruiken voor stoel- en tafelpoten. Zo voorkom je krassen op jouw mooie gloednieuwe vloer. 

Woonbeton kopen in Groningen

Weet je nog niet waar je jouw woonbeton wil kopen? Denk er dan eens aan deze bij ons te kopen in Groningen. Wij hebben een groot aanbod. Daarnaast hebben we meer dan 10 jaar ervaring, waardoor we je graag voorzien van deskundig advies. Zowel telefonisch als in de winkel. We hebben handige vloerpaketten die je zelf kunt leggen. Zo bespaar je veel in kosten.