Vloeren in huis vervangen

De vloeren in huis vervangen, hoe pak je dat aan en welke vloer kies je uit? De juiste vloer hangt uiteraard af van je smaak en ook of de vloer geschikt is voor de ruimte waar de vloer geplaatst gaat worden. Daarbij is het ook goed om na te denken over je gezinssamenstelling, zijn er huisdieren aanwezig of kinderen? Daarnaast kan je kijken naar je budget en welke type vloeren binnen je budget vallen. Dit artikel geeft je inspiratie.

Een laminaat vloer

Laminaat is een geliefde vloer met een houten uitstraling. De voordelen van een laminaat vloer zijn: betaalbaar, beschikt over een beschermende toplaag, eenvoudig te leggen, weinig onderhoud, en is makkelijk te demonteren. Na aankoop is het belangrijk dat je het pakket 48 uur, plat laat rusten in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Vervolgens is het goed om in een hoek te beginnen, de verpakking van het laminaat geeft eventueel meer informatie. Gebruik afstandhouders om een stukje afstand van de muur te houden inclusief afstandhouders. Voor het zagen van hoekjes gebruik je een decoupeerzaag. Begin met het klikken van het laminaat vanaf de kopse kant.

Een houten vloer

Houten vloeren zijn nog steeds enorm populair. Dit komt door de natuurlijke en zeer duurzame uitstraling van een houten vloer. De houten vloer kost meer maar is het investeren meer dan waard. Houten vloer zijn krasvast en kunnen met de juiste verzorging levenslang mee gaan. Het leggen van de vloer kost veel tijd en wordt vaak gedaan door experts maar je kan daarna enorm lang genieten van je vloer.

Een PVC vloer

De PVC vloer is flexibel en kent vele voordelen zoals: de keuze uit diverse designs, duurzaamheid, weinig onderhoud, geluidsisolatie en makkelijk te leggen. Voor het snijden van de vloer op maat is enkel een stanleymes nodig. De vloer mag strak tegen de wand geplaatst worden, leg de stroken in de lengterichting van de ruimte. Na het leggen is de vloer direct beloopbaar.

Een tegelvloer

De tegelvloer is een sterke soort vloer en is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waardoor voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is. Daarnaast zijn ze waterbestendig en geschikt voor vloerverwarming. Ook is de vloer uitermate goed voor personen met allergie. Samenvattend leg je een tegelvloer door: eerst te berekenen hoeveel tegels je nodig hebt. Daarna kijk je of egalisatie nodig is en bevestig je spandraden in de vloer, maak de tegellijm gereed en plaats je eerste tegel.

Met de voordelen van de diverse vloeren en samenvattingen over het leggen, moet het eenvoudiger worden de vloeren in huis te vervangen en de juiste keus te maken.

Bron: www.deurenweb.nl